terrasoverkapping-advies.be Overkappingen - zonwering - veranda - aanbouw
terrasoverkapping-advies.be

Subsidie en premie terrasoverkapping

We gaan je geen valse hoop geven, de Vlaamse overheid geeft geen subsidies of premies meer voor het plaatsen van bijgebouwen zoals terrasoverkappingen.

Toch zijn er andere tegemoetkomingen die je een stevige duit kunnen doen besparen! Het gaat hier om een BTW-vermindering van 21% naar 6%. Per 100 euro die je hebt uitgegeven, bespaar je dus 15 euro. Op een terrasoverkapping wordt dat al gauw meer dan 150 euro!

Terrasoverkapping plaatsen? Vraag een gratis prijsofferte aan via de offertepagina.

 

Voorwaarden BTW-vermindering terrasoverkapping

Op een terrasoverkapping betaal je heel wat BTW. Je betaalt immers op het materiaal dat je gebruikt, de terrasoverkapping zelf en de plaatsingskost. Door een speciale tegemoetkoming van de overheid wordt al deze btw verlaagd van 21% naar 6%. Uiteraard moet je daarvoor wel aan bepaalde zaken voldoen:

  • De woning waar het bijgebouw (in dit geval een terrasoverkapping als ze deel uitmaakt van de eigenlijke woning) wordt geplaatst is een privéwoning.
  • De bovengenoemde privé woning is minstens 10 jaar oud.
  • Het plaatsen van de terrasoverkapping moet door een geregistreerd aannemer gebeuren. Vraag dit dus zeker na, vooraleer je de plaatsing laat uitvoeren.
  • Om te kunnen bewijzen dat de terrasoverkapping werd geplaatst door een geregistreerd aannemer, moet je via de verkoopfactuur kunnen aantonen dat de kost aan jou persoonlijk werd gefactureerd.

TIP: wil je een terrasoverkapping laten plaatsen en genieten van het verlaagd btw-tarief? Vraag dan zeker offertes aan bij verschillende plaatsers. Zo kan je eenvoudig prijzen, voorstellen, uitvoeringstermijnen, … vergelijken… Ontvang en vergelijk vrijblijvend offertes op maat van jouw situatie.