Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
terrasoverkapping-advies.be Overkappingen - zonwering - veranda - aanbouw
terrasoverkapping-advies.be

Terrasoverkapping met glas

Een terrasoverkapping kan uiteraard niet enkel uit glas worden gebouwd. Het materiaal zou te breekbaar zijn en erg moeilijk om te plaatsen. Als we het hebben over een glazen terrasoverkapping, bedoelen we uiteraard een terrasoverkapping met een glazen dak. De steunpalen zullen meestal uit hout of aluminium/metaal worden gemaakt.

Kiezen voor glas betekent wel dat een terrasoverkapping vaak niet optimaal functioneert als zonwering. De zon schijnt immers nog steeds door het glas. Afhankelijk van het glas die je kiest leent de terrasoverkapping zich dan ook beter als zonwering.

 

Welk glas kies je het best?

De voornaamste reden dat je kiest voor een terrasoverkapping is uiteraard dat je een buitenplekje maakt, waarbij je het liefst zo min mogelijk last hebt van natuurlijke factoren en dan voornamelijk de zon.
Met materialen zoals hout, aluminium, PVC doek, metaal, … is dit een logisch gevolg, aangezien al deze materialen ondoorzichtig zijn. Gelukkig zijn er ook oplossingen om optimaal van je terrasoverkapping te genieten, zonder onmiddelijk te worden oververhit.

Kies je voor hoogrendementsglas? Dan zit je meestal goed. Je blijft een lichtinval hebben, maar de temperatuur onder de terrasoverkapping zakt behoorlijk. Dit hoogrendementsglas is immers een 3-dubbel gelaagd glas met daarin een gas of vloeistof die de warmte van de zon afketst. Het nadeel van dit glas is dat je wel nog steeds al de lichtinval hebt en dat zonnebrillen geen overbodige luxe zullen zijn.

Melkglas is de tweede optie. Dit glas is meestal een melkachtig wit van kleur en weerkaatst dus het licht én de zonnewarmte. Nadeel aan dit glas is natuurlijk het zicht die je verliest.

Een optie om altijd tevreden te zijn is om een scherm (doek) boven het glas te plaatsen.
Stoort de zon? Dan schuif je het scherm gewoon boven het glas!

 

Interesse in een terrasoverkapping met glas en benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend offertes van professionele plaatsers via de offertepagina. 

 

terrasoverkapping-glas

Voordelen en nadelen glazen terrasoverkapping

+ Het grootste voordeel aan een glazen terrasoverkapping is natuurlijk het zicht die volledig bewaard blijft. (tenzij je voor melgklas kiest.)
+ Er is nooit een jaarlijks onderhoud aan glas nodig. Er is geen nood om het glas in te vetten of in te smeren om het mooi te houden.
+ Glas is eenvoudig om schoon te maken en kan worden schoongemaakt met allerlei producten. Zo ook bijtende producten.

– Glas is enorm duur. Voor een glazen terrasoverkapping zal je vrij veel moeten betalen.
– Stof, blaadjes, … Je ziet het allemal meteen op het dak van een glazen terrasoverkapping liggen.
– Een terrasoverkapping uit glas blijft een breekbaar materiaal. Altijd opgeblazen dus!
– Zorg ervoor dat je verlichitngskabels en dergelijke goed kan wegwerken. Anders zie je ze uiteraard gewoon door het doorzichtige glazen oppervlak.