Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
terrasoverkapping-advies.be Overkappingen - zonwering - veranda - aanbouw
terrasoverkapping-advies.be

Smeedijzeren terrasoverkapping

Vooral over de taalgrens heen is de smeedijzeren terrasoverkapping erg populair.
Smeedijzer is een metaalsoort die erg soepel en sterk is. Het metaal is meestal handgeslaan en bewerkt, waardoor je er allerlei franjes en aanvullingen aan kan geven.

Een terrasoverkapping uit smeedijzer is ideaal voor iedereen die liever geen al te grote balken heeft bij een terrasoverkapping. Vaak wordt een smeedijzeren terrasoverkapping ook overgroeid met klimplanten.

 

Voordelen en nadelen smeedijzeren terrasoverkapping

+ Smeedijzer is elegant doordat het is gemaakt uit dunne ‘slierten’ staal. Met rondingen en krullingen aan dit metaal toe te voegen, maak je deze terrasoverkapping nog mooier en eleganter.
+ Smeedijzer is een metaal. Een metalen terrasoverkapping heeft enorm veel draagkracht, is enorm stabiel en sterk. Je mag dus al héél onhandig zijn om deze terrasoverkapping snel stuk te krijgen.
+ Onderhoud aan smeedijzer is vrijwel nihil. Doordat het geen natuurlijk product is, zal het geen insecten aantrekken, niet rotten en is het perfect bestand tegen weersomstandigheden.
+ Dit is de enige vorm van terrasoverkapping waar je allerlei toevoegingen aan kan toevoegen. Hiermee bedoelen we krullingen, draaiingen, …
+ Gegarandeert een levensduur van meer dan 30 jaar.

– Handwerk kost erg veel geld, het hoeft dan ook niet te verwonderen dat een terrasoverkapping uit smeedijzer tot de duurste varianten behoort.
– Heeft vaak een vrij klassieke look. Een smeedijzeren overkapping past daarom niet altijd bij modernere huizen.

Wil je graag een smeedijzeren terrasoverkapping en wil je hiervoor een prijs op maat voor jouw project? Ga dan naar onze offertepagina en ontvang tot wel 3 offertes.

 

Terrasoverkapping of pergola/prieel?

In de meeste gevallen wordt voor smeedijzer gekozen bij een losstaande terrasoverkapping of pergola/prieel. Het gaat hier meestal om een pergola die overgroeid kan worden met beplanting, en dus is er geen dak aanwezig.

Je kan altijd wel kiezen voor een terrasoverkapping, inclusief dak, van smeedijzer, maar bedenk wel dat daardoor vaak de verfijndheid van de dunne metalen terrasoverkapping verloren kan gaan.