Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
terrasoverkapping-advies.be Overkappingen - zonwering - veranda - aanbouw
terrasoverkapping-advies.be

Veranda

Veranda

Een veranda (soms ook bekend onder ‘orangerie’) is een bijgebouw die aan je woning wordt gebouwd. Veelal is het heel gelijkaardig aan een terrasoverkapping, maar een veranda is volledig dicht en tevens geïsoleerd.

Je hebt tegenwoordig ook de mogelijkheid om van je terrasoverkapping een veranda te maken of omgekeerd. Meestal wordt dan gewerkt met schuifpanelen.

Een veranda kost veel meer geld dan een terrasoverkapping. Dit komt voornamelijk doordat een veranda natuurlijk helemaal moet worden afgewerkt. Zo moet een veranda voorzien worden van elektriciteitskabels, inrichting, vloeren, maar moet er ook rekening worden gehouden met isolatie, de overgang van huis tot veranda, …

Uiteraard zijn de materialen die voor veranda’s worden gebruikt ook niet al te goedkoop. Er zit immers vaak heel wat glas in een veranda gewerkt.

 

Offertes ontvangen van erkende vakmannen op maat van jouw project? Ga naar de offertepaginaen ontvang gratis en vrijblijvende offertes.

 

Voordelen en nadelen van veranda

+ Door te kiezen voor een veranda vergroot je de woning.

+ Veranda’s zijn relaxerend. Dit komt doordat je dichter bij de natuur zit, en heel wat meer lichtinval in een veranda hebt.
+ Een veranda is een heuse meerwaarde voor je woonst.

 In de winter is een veranda moeilijk te verwarmen. Kies dus zeker voor voldoende isolatie en voor hoogrendementsglas.
 Een veranda is ongelooflijk duur. Het gaat -zeker ten opzichte van een terrasoverkapping- om een grote investering.

veranda overkapping

Terrasoverkapping omvormen tot een veranda

Wil je graag genieten van een veranda, maar tegelijkertijd ook een terrasoverkapping kunnen gebruiken? Vermeld dit aan de plaatsers van de veranda. Vaak zijn er vele mogelijkheden om de veranda tot een of andere terrasoverkapping om te toveren.

Meestal wordt gemerkt met verschuifbare panelen, of uitneembare panelen. Bedenk wel dat het minder moeite zal kosten, en een veel minder duur prijskaartje zal hebben, om van een veranda een terrasoverkapping te maken. Omgekeerd brengt heel wat meer werk met zich mee, waardoor de kostprijs van terrasoverkapping naar veranda heel wat hoger zal liggen dan omgekeerd.

Ontvang je graag een prijsvoorstel op maat van een erkend vakman, ga dan naar ons offertepagina en ontvang tot 3 offertes.

 

Meer info over de veranda

Op deze site geven we voornamelijk informatie over de terrasoverkapping. Toch willen we je ook graag helpen met wat meer informatie aan te bieden over de veranda. Hoewel de terrasoverkapping en de veranda heel gelijkaardig zijn, zijn ze toch ook heel verschillend…