Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
terrasoverkapping-advies.be Overkappingen - zonwering - veranda - aanbouw
terrasoverkapping-advies.be

Zadeldak op een terrasoverkapping

Terrasoverkappingen hoeven niet altijd een plat dak te hebben. Je kan ook kiezen voor een nokdak of zadeldak. Deze terrasoverkappingen voeren eenvoudig water af en in de meeste gevallen geven ze ook wat extra zonwering. Veelal wordt een zadeldak gekozen voor losstaande terrasoverkappingen zoals pergola’s en prieeltjes. Maar je kan ze evengoed tegen je gevel planten als een typische terrasoverkapping.

Offertes ontvangen van erkende vakmannen op maat van jouw project? Ga naar de offertepaginaen ontvang gratis en vrijblijvende offertes.

 

Welke dakbedekking?

Voor het frame kan je eigenlijk kiezen voor alle materialen die we op deze website bespreken: aluminium, metaal, gietijzer, polycarbonaat of pvc, hout, … Voor de dakbedekking heb je de keuze uit heel wat mogelijkheden.

 

1. Glas

Als je kiest voor een glazen dak, dan is je terrasoverkapping nog steeds lichtdoorlatend. Je kan altijd kiezen voor doorzichtig glas, of ‘geblindeerd’ glas (bvb. Wit melkglas)

 

glazen dakbedekking

 

2. Polycarbonaat of PVC

Een dak uit een sterk plastic zoals PVC kan ook worden gekozen. Het heeft dezelfde lichtdoorlatende eigenschappen als glas, maar is vrijwel onbreekbaar. Dit materiaal is wel erg gevoelig voor krassen.

 

3. Dakleer

Dakleer is een materiaal dat erg op leer lijkt. Het gaat hierbij om ‘bitumen’ rollen, die eenvoudig over het zadeldak kunnen worden uitgerold. Dit materiaal is perfect waterdicht en is dus een erg geschikt materiaal voor je terrasoverkapping met zadeldak.

 

4. Shingles

Dit materiaal lijkt sterk op dakleer, maar is toch enigszins anders. Enerzijds gaat het om een soort van dunne lappen, of dakpannen als je het zo wilt noemen, die over elkaar worden geplaatst. Anderzijds hebben ze vaak ook een andere structuur. Vaak zijn ze wat korrelig qua textuur.

 

5. Dakpannen

Natuurlijk niet te vergeten zijn de typische dakpannen. Ofwel kies je voor keramisch gebakken dakpannen ofwel voor de ‘snellegger’ (een betonnen dakpan).

 

6. Dakplaten

Vaak worden ze ook ‘ribbelplaten’ of ‘golfplaten’ genoemd. Ze zijn verkrijgbaar in polycarbonaat of PVC, metaal of aluminium.